UNICEF Nederland

Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie biedt UNICEF hulp bij acute nood en hulp op de lange termijn.

UNICEF is de VN-kinderrechtenorganisatie, met een unieke opdracht vanuit de Verenigde Naties: alle kinderen geven waar ze recht op hebben.

UNICEF werkt samen met regeringen en partners en lobbyt voor het waarborgen van kinderrechten. Dat doen we in Nederland en overal op de wereld.

Samen maken we het verschil voor ieder kind. Voor nu én morgen.

Meer kinderrechten in de klas? Kijk op: unicef.nl/leerkracht

Hollywood in de Klas

Hollywood in de Klas is sinds 2005 hét filmeducatieproject voor het primair onderwijs. In het jaar dat YouTube nog maar net bestond en het begrip ‘mediawijsheid’ nog een onbekend begrip was, wilde Hollywood in de Klas kinderen leren over beeldtaal door zelf een film te maken. Zelf op een creatieve manier met de hele klas bezig zijn om een film te maken waar iedereen met trots naar kon kijken, dat was en is nog steeds de insteek. Ons populairste project naast het UNICEF Kinderrechten Filmfestival is de eindfilm in groep 8 als alternatief voor de afscheidsmusical.

Om kinderen het project nooit meer te laten vergeten is er gezocht naar een bijzondere manier van presenteren. Sinds 2019 hebben de bioscooppremières plaats gemaakt voor online premières op ons populaire YouTube-kanaal. De leerlingen zijn de YouTube-sterren op ons kanaal. Iets wat ze nooit meer zullen vergeten.

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival biedt kinderen in Nederland de kans om op actieve én creatieve wijze over hun rechten na te denken.