Vrijheid in beeld

Welkom op de website van het
UNICEF Kinderrechten Filmfestival!
Bij ons filmfestival geven we bovenbouwgroepen de kans om hun ideeën over kinderrechten om te zetten naar korte speelfilms.

 

Wat leuk dat jullie meedoen
aan dit bijzondere project!
Stuur jullie idee (tekening, verhaal of link naar zelfgemaakte film) naar info@krff.nl en geef ons gelijk de naam van de school door en hoeveel leerlingen in de groep zitten. Als jullie je inzending hebben gemaild, sturen we altijd een bevestiging. Na 31 maart maken wij bekend welke 8 schoolgroepen hebben gewonnen.

 

De opdracht
De Verenigde Naties (VN) zet zich in om de wereld veiliger en eerlijker te maken. Hoe zou jij dat doen als jij de baas van de VN zou zijn en álles mogelijk is?

 

Wat gebeurt er als jullie idee wordt uitgekozen? 
– We maken een afspraak voor een ochtend in april of mei om de film onder begeleiding van een filmcoach in één ochtend, op school, op te nemen. We sturen jullie tevens AVG-toestemmingsformulieren.
– We bewerken jullie idee tot een werkbaar script en sturen die twee weken voor de opnames naar jullie toe.
– Oefenen van teksten is niet nodig. Jullie hoeven alleen de rollen te verdelen en eventuele attributen bij de film te verzamelen.
– Op 10 juni 2020 (van 10.00 tot 12.30 uur) is de première in de grote zaal van Pathé Buitenhof in Den Haag. Vervoer zal worden vergoed, jullie ontvangen hier nog aanvullende informatie over.
– Tijdens deze première bepaalt een jury welke film doorgaat naar de finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival op zaterdagochtend 27 juni in Pathé Tuschinski (Amsterdam). De winnende film speelt ook een rol in de viering van ’75 jaar vrijheid’ op 24 oktober 2020.
– Alle 8 films worden ook op ons populaire YouTube-kanaal geplaatst.

 

Bekijk hier de promo van dit project

Bekijk hier de digiles van dit project.


Mede mogelijk gemaakt door: