ALLES OVER KINDERRECHTEN

 


Bekijk de les over kinderrechten die je samen met je klas kunt uitvoeren.
Download hier de handleiding en hier het werkblad.
Bestel hier het lespakket voor de leerkracht.


HET KINDERRECHTENVERDRAG
Een prik om te voorkomen dat je ziek wordt. Een lekkere appel tijdens de lunch. Sporten en buitenspelen. Het zijn een paar uitingen van de 54 kinderrechten die jij hebt. Voor jou zijn deze waarschijnlijk heel normaal, maar het is niet voor alle kinderen zo normaal. Op 20 november 1989 zijn de kinderrechten in een verdrag vastgelegd en inmiddels hebben 194 landen dit verdrag getekend.  Download hier het Kinderrechtenverdrag.


WELKE VERHALEN KUN JIJ VERZINNEN BIJ DEZE KINDERRECHTEN?
We hebben voor jullie gezocht naar 10 voorbeelden uit eerder gemaakte films die een relatie hebben met een kinderrecht. Bekijk de clips en bedenk zelf ook een voorbeeld van een kinderrecht. Hopelijk brengen ze jullie op een idee voor een verhaal voor jullie film. Klik op de plaatjes om de filmpjes te bekijken.

KLIK OM HET FILMPJE TE BEKIJKEN KLIK OM HET FILMPJE TE BEKIJKEN KLIK OM HET FILMPJE TE BEKIJKEN KLIK OM HET FILMPJE TE BEKIJKEN KLIK OM HET FILMPJE TE BEKIJKEN KLIK OM HET FILMPJE TE BEKIJKEN KLIK OM HET FILMPJE TE BEKIJKEN KLIK OM HET FILMPJE TE BEKIJKEN KLIK OM HET FILMPJE TE BEKIJKEN KLIK OM HET FILMPJE TE BEKIJKEN


OM TE PRINTEN

kinderrechten
We hebben we een handig overzichtje van een aantal kinderrechten voor je gemaakt. Welk leuk verhaal kun jij bedenken bij een van deze kinderrechten? 


FILMPJE VAN UNICEF OVER KINDERRECHTEN