DOE MEE: MAAK EEN TEKENING

Doe mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival door zelf, met een groepje of met de hele klas een tekening te maken, met een kinderrecht als onderwerp. Bekijk onder welke stappen je moet volgen om mee te doen:

STAP 1
Verdiep je in de kinderrechten. Dat kan door deze online les over de kinderrechten te bekijken of door deze pagina te bezoeken met allemaal informatie over de kinderrechten.

STAP 2
Denk goed na over welk kinderrecht(en) je een tekening wilt maken en geef ook aan waarom je dit kinderrecht hebt gekozen. Download het ‘Teken Je Recht’ tekenvel (PDF).

STAP 3
Maak foto’s van de tekeningen en mail deze naar info@krff.nl
Heeft iedereen uit de klas een eigen tekening gemaakt? Stuur ons dan alleen de beste 3 tekeningen.

STAP 4
Vinden we jouw tekening over de kinderrechten heel erg goed en zit er een mooi verhaal in, dan komt er een filmcoach bij jou op school om samen met de hele klas een échte kinderrechtenfilm (korte speelfilm) op te nemen. We nemen daarvoor contact op met de meester of juf.

STAP 5
De kinderrechtenfilm gaat online in première op het YouTube-kanaal van het Kinderrechten Filmfestival, zodat de film door zoveel mogelijk mensen kan worden gezien. Zo leert iedereen over de kinderrechten.


MEER INFORMATIE
Bekijk hier tekeningen van voorgaande edities.
Voorbeeld van een winnaar van vorig jaar waarin te zien is hoe de winnende tekening de basis vormt van een film.