SPECIALE EDITIE: HET VERGETEN KIND

hvk-website-banner700

ZONDAG 1 FEBRUARI 2015 – PATHÉ TUSCHINSKI – AMSTERDAM  Foto’s: hetvergetenkind.nl

Afgelopen januari hebben filmcoaches door het hele land in tien verschillende opvangcentra films gemaakt met de kinderen die daar wonen. Samen met de kinderen hebben ze in 1 dag, een korte (± 6 min) speelfilm bedacht en gemaakt die aansluit bij hun beleving. Vanuit het hele land, van Groningen tot Enschede en van Emmen tot Goirle kwamen er zondagochtend 1 februari bussen naar Pathé Tuschinski in Amsterdam. Samen met de ambassadeurs en vrienden van Het Vergeten Kind  die ook een kleine gastrol in de films spelen, werden zij over de rode loper naar Tuschinski geleid onder luid applaus van de aanwezige gasten en pers.

HVK-02a

De presentatie was in handen van Babette van Veen en Saar Koningsberger. De jury bestond uit Johnny de Mol, Angela Schijf, Jörgen Raymann, Jamai Loman, Daphne Schreuder en Dennis Weening. Zij hadden de lastige taak om te bepalen welke films de awards in diverse categorieën verdienden. Het aanwezige publiek kon via een stembiljet ook aangeven welke film wat hen betreft de publieksprijs won. 

DE WINNAARS
Beste Film: AZC De Hessenlanden uit Emmen met de film ‘Erin of Eruit’
Beste Acteerpresentatie: Leger des Heils uit Den Haag met de film ‘Waarom ik niet en zij wel?’
Beste Script: Jeugdzorginstelling Trivium Lindenhof uit Rotterdam met de film ‘Het Dossier’
Publieksprijs: AZC De Hessenlanden uit Emmen met de film ‘Erin of Eruit’

Het Vergeten Kind Filmfestival is een onderdeel van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. De winnende film van AZC Hesselande won als extra prijs een ticket voor de finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in juni 2015.

HVK-01a

Meer informatie op de website van Het Vergeten Kind
Verslag van de première in Pathé Tuschinski
Foto albums van de Week van het Vergeten Kind

HVK-03a

 

 

Backstage met @babettevanveen voor de première van #hetvergetenkindfilmfestival #spannend #zinin @hetvergetenkind #tuschinski

A photo posted by Saar Koningsberger (@saarkoningsberger) on