DOE MEE: SCHRIJF EEN KORT VERHAAL

 


Doe mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival door zelf, met een groepje of met de hele klas een kort verhaal te schrijven, met een kinderrecht als onderwerp. Bekijk onder welke stappen je moet volgen om mee te doen:

STAP 1
Verdiep je in de kinderrechten. Dat kan door deze online les over de kinderrechten te bekijken of door deze pagina te bezoeken met allemaal informatie over de kinderrechten.

STAP 2
Denk goed na over welk kinderrecht je een kort verhaal wilt schrijven en geef ook aan waarom je dit kinderrecht hebt gekozen. 

STAP 3
Mail je verhaal (bijvoorbeeld een Word-document) naar info@krff.nlSchrijf erbij welk kinderrecht jullie hebben gekozen en waarom. En vermeld ook de naam van je school en je leerkracht. Als iedereen uit de klas een verhaal over de kinderrechten heeft geschreven, mail ons dan alleen de 3 beste verhalen.

STAP 4
Vinden we jouw Mini Movie over de kinderrechten heel erg goed en zit er een mooi verhaal in, dan komt er een filmcoach bij jou op school om samen met de hele klas een échte kinderrechtenfilm (korte speelfilm) op te nemen. We nemen daarvoor contact op met de meester of juf.

STAP 5
De kinderrechtenfilm gaat online in première op het YouTube-kanaal van het Kinderrechten Filmfestival, zodat de film door zoveel mogelijk mensen kan worden gezien. Zo leert iedereen over de kinderrechten.