Promoot je film (Tussenstand schooljaar 2018-2019)

TUSSENSTAND
Bekijk hier de tussenstand. De scores die in oranje staan vermeld, zijn de eindstanden na twee weken. De scores die in grijs staan vermeld, zijn de scores die halverwege (na 1 week) zijn behaald. De 5 films die op 20 juni 2019 bovenaan staan, winnen een finaleticket. Er doen in totaal 37 films mee. De film die op 23 mei in première gaat is de laatste film die kans maakt op een finaleplaats.Vanaf eind mei tot september gaan er ‘filmspecials’ in première op het YouTube-kanaal. Dit zijn kinderrechtenfilms gemaakt met partners van ons filmfestival. In dit geval het vfonds en kinderopvangorganisatie Partou. Deze filmspecials doen op een andere manier mee om een finaleplaats te winnen.


Bijzonderheden:
*1: De film ‘Uit het spel, in de game’ heeft op 15 september op plaats 47 van de YouTube-trendinglijst gestaan.
*2: De makers van de film ‘Verstoppertje’ mochten langskomen bij het tv-programma ZappLive.
*3: De film ‘Gescheiden’ heeft op 15 oktober op plaats 46 van de YouTube-trendinglijst gestaan.
*4: De film ‘Spoorloos Verdwenen’ heeft 5 dagen in de YouTube-trendinglijst gestaan, met als hoogste positie: plaats 21.
*5: De film ‘Stoepkrijt’ heeft 7 dagen in de YouTube-trendinglijst gestaan, met als hoogste positie: plaats 10. Het is eveneens de eerste kinderrechtenfilm ooit, die in 2 weken meer dan 100.000 keer is bekeken.
*6: De film ‘Kerst Stress’ had tot nu toe de meeste kijkers tijdens de live première op YouTube. 341 personen keken live naar deze film.
*7: De film ‘De Verslaafde Juf’ is de eerste kinderrechtenfilm, die binnen één week meer dan 100.000 keer is bekeken.
*8: De film “Gezond Alarm’ is de eerste kinderrechtenfilm, die binnen twee weken meer dan 300.000 keer is bekeken. Deze film was ook trending op YouTube: plaats 4 op YouTube NL en plaats 8 op YouTube BE.


HOE MAAK JE KANS OP EEN FINALETICKET?

Elke deelnemende groep krijgt, nadat de film online in première is gegaan, 2 weken de tijd om hun film te promoten. Via de leerkracht laten we weten wanneer de film op ons YouTube-kanaal te zien is. Elke donderdagmiddag (16:00 uur) uploaden we een nieuwe kinderrechtenfilm. Je verdient punten met het aantal views en daar tellen we het aantal kijkminuten bij op. Daarnaast kun je 2500 extra punten verdienen met het maken van een filmposter van jullie film. De 5 films met de hoogste score winnen een ticket voor de finale. Start de onderstaande video voor een korte impressie van de finale.