Première Partou – 31 mei 2017


UTRECHT
– Bioscoop Pathé Rembrandt is ook dit jaar weer het decor van de Utrechtse première van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Woensdag 31 mei verzorgt wethouder Victor Everhardt (Jeugd) de opening van het kinderfilmfestival in de kinderrechtenhoofdstad van Nederland. Kinderen uit bovenbouwklassen en de buitenschoolse opvang maakten met hun groep films over kinderrechten. De winnaars gaan door naar de landelijke finale op 23 juni in bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam.

Woensdag 31 mei is bioscoop Pathé Rembrandt gevuld met meer dan 500 jonge filmsterren. De kinderen bedachten en maakten met hun groep een korte speelfilm over kinderrechten. Naast Utrechtse basisscholen doen er ook groepen uit andere steden mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. ’s Middags zijn de inzendingen van de buitenschoolse opvang (BSO) aan de beurt. Partou Kinderopvang heeft met zeventig BSO’s meegedaan aan de voorrondes, waarvoor kinderen met de Mini Movie Maker app filmpjes opnamen. Een speciale Partou-jury selecteerde uit alle inzendingen de tien beste. Deze Mini Movies kregen hierna een remake en zijn 31 mei op het witte doek te zien! Lees hier het volledige persbericht.


WINNAAR
De jury, bestaande uit Wout Slob (Partou), Katinka Reuling (Partou), Jacqueline Baljeu (UNICEF), Martin Soeters (Raaf van Huisje, Boompje, Beestje) en Edwin Bakker (Brugklas), koos de film Uni Cef van Partou Kanaalweg als beste film. Deze film gaat door naar landelijke finale.

BEKIJK DE FILMS
Partou Hosterweg – Hou Rekening Met Ons
Partou Stella Nova – StommieTommie
Partou Laan van Maarschalkerweerd – Sport Is Voor Iedereen
Partou Wildheuvel – Stop Kinderarbeid
Partou Ed Pelsterpark – Rijkelijk Beloond
Partou Limbostraat – Gebroken Hart
Partou John Hadley – Azuka In De Spits
Partou Zijdemos – Lijmfabriek
Partou Lemelerveld – Nieuwe Vrienden
Partou Kanaalweg – Uni Cef


DE PREMIÈRE IN BEELD Foto’s: Suzanne Heikoop | She Fotografie