Première – Het Vergeten Kind 2018


AMSTERDAM
– De afgelopen weken hebben filmcoaches door het hele land in acht verschillende opvanglocaties films gemaakt met de kinderen die daar wonen. Samen met de kinderen hebben ze in 1 dag, een korte speelfilm (± 6 min) bedacht en gemaakt die aansluit bij hun beleving. Op zondagmiddag 4 februari gingen deze acht films in première in Pathé Tuschinski in Amsterdam.

De vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Dinand Woesthoff, ambassadeur Johnny de Mol en vrienden van de stichting, zoals Jandino Asporaat, Guido Spek, Tara Hetharia, Stephanie van Eer, Kaj van der Voort, Maxime van der Heijden, Maartje Schel van de Heutink Foundation en zes Unforgettables (leden van de jongerenraad van Het Vergeten Kind) werden verdeeld in drie groepjes en kozen de winnaars van de drie filmprijzen: ‘Beste film’, ‘Beste acteerprestatie’ en ‘Beste script’.

De prijs voor Beste acteerprestatie ging naar de kinderen van de film ‘Echte vrienden’ van opvanglocatie De Donderberg i.s.m Basisschool Neel. De award voor het Beste script is gewonnen door de kinderen van opvanglocatie Sterk Huis i.s.m Basisschool De Kleine Akkers met hun film ‘Sterke verhalen’. Ook het aanwezige publiek mocht stemmen voor de Publieksprijs via een stembiljet en zij kozen voor de film ‘De allerleukste buurt’ van de kinderen uit een opvanglocatie van jeugd- en opvoedhulporganisatie Enver in samenwerking met Basisschool De Kring.

De jury was enorm onder de indruk van alle films, die zij ‘meeslepend en oprecht’ vonden. De winnaar van de Beste film is opvanglocatie Het Kopland in samenwerking met de Borgmanschool met de film ‘Goed advies’ geworden. Het Kopland was erg blij met de erkenning. Deze film gaat tevens door naar de finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in juni 2018.

      


DEELNEMENDE GROEPEN
Stichting Blijf van mijn lijf i.s.m. Basisschool De Duynvaerder – NIEUW IN DE OPVANG
Mutsaersstichting Venlo i.s.m Basisschool De Harlekijn – TRIPLE TROUBLE
Het Kopland i.s.m Borgmanschool (Vinkenstraat) – GOED ADVIES (winnaar Beste Film)
Sterk Huis i.s.m. De Kleine Akkers – STERKE VERHALEN (winnaar Beste Script)
Horizon i.s.m. Eduard van Beinumschool – SUPERHELDEN ALIENS
KEC De Donderberg i.s.m. Basisschool Neel – ‘ECHTE’ VRIENDEN (winnaar Beste Acteerprestatie)
AZC Amersfoort i.s.m. School op de berg – BROEDERLIEFDE
Enver i.s.m. OBS De Kring – DE ALLERLEUKSTE BUURT (winnaar Publieksprijs)