DOE MEE: MAAK EEN KORTE FILM

Doe mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival door zelf, met een groepje of met de hele klas een Mini Movie te maken. Bekijk hieronder welke stappen je moet volgen om mee te doen:

STAP 1
Bekijk de online les (lengte 40 minuten) over kinderrechten en volg de media-educatie les.

STAP 2
Bedenk een verhaal voor je Mini Movie en maak daar een storyboard van.

STAP 3
Download onze (gratis) Mini Movie Maker app voor op de tablet. Je mag je Mini Movie natuurlijk ook met een ander filmprogramma maken, maar let op de tijd. De maximale lengte van een korte film is 2 minuten en 30 seconden.

STAP 4
Maak de Mini Movie, zet deze online en stuur deze link naar ons toe.
Om de Mini Move ter beoordeling naar ons te sturen kan deze het beste via ‘WeTransfer’ naar ons gemaild worden of verborgen op YouTube gezet worden, waarna de link naar ons gestuurd worden. Let op: een video die op ‘privé’ ingesteld staat, is door niemand te bekijken. Als de link ‘verborgen’ op YouTube staat, is de film te zien door degene die de link heeft. We zullen zo snel mogelijk laten weten dat we de film hebben bekeken, zodat u de film op ‘privé’ kunt zetten of kunt verwijderen van YouTube. 


MINI MOVIE MAKER
De Mini Movie Maker is een superleuke en handige app om zelf een korte film (van maximaal 2 minuten) te maken. De app is gratis te downloaden in de App Store en op Google Play.

AppStorePreview-01   AppStorePreview-02   AppStorePreview-03
Digilessen, storyboards en aanvullende informatie
Bekijk hier een voorbeeld van een Mini Movie en de remake van deze Mini Movie.

Cinekid_Applab_approved
De Mini Movie Maker is erkend door CINEKID AppLab, vanwege de toegevoegde waarde voor de ontwikkeling van kinderen. Lees meer over CINEKID AppLab: www.cinekid.nl/applab