MediaMasters 2018-2019


Welkom bij het UNICEF Kinderrechten Filmfestival!
Leuk dat jullie extra bits voor MediaMasters willen verdienen.

KLIK OM HET FILMPJE TE BEKIJKENDE OPDRACHT
Maak een Mini Movie over kinderrechten.

HOE DOE JE MEE?
Als je in het bezit bent van een tablet, kun je in de App Store of via Google Play gratis de Mini Movie Maker downloaden. Via deze eenvoudige app kun je een Mini Movie maken. Je mag ook een korte film maken zonder deze app. Let er dan wel op dat je een goed verhaal hebt en dat de film niet langer dan 2,5 minuten duurt. Wil je echt een Mini Movie maker expert worden? Bekijk dan onze interactieve digiles.

De deadline voor het insturen van jullie Mini Movie is woensdag 28 november om 18.00 uur. Heb je de finale gespeeld, maar lijkt het je leuk om na de Week van de Mediawijsheid een Mini Movie te maken over kinderrechten? En daarmee kans te maken op 150 bits voor MediaMasters, een professionele remake van jouw film en deelname aan ons filmfestival? Dan kun je tot 1 maart 2019 nog ideeën voor een kinderrechtenfilm insturen. Klik hier voor meer informatie.

JE FILM IS KLAAR. WAT NU?
– Upload de film, bijvoorbeeld op YouTube. Zet de film op ‘verborgen’, maar niet op ‘privé’. Films die op ‘privé’ staan, kunnen niet door ons bekeken worden.
– Kopieer de YouTube-link, plak deze in het onderstaande inschrijfformulier en vul je gegevens in. We gebruiken de gegevens alleen om bit-codes te sturen.
Let op: elke link wordt gecontroleerd. Geen (echte of goede) link = geen bit-code.
– Dagelijks, nadat we de Mini Movies hebben bekeken, mailen we je (na 19:00 uur) de bit-code die je bij MediaMasters kunt inwisselen in de Bitbank.

Wil je liever niet via YouTube jullie film delen? Dan kun je de film ook via WeTransfer sturen naar info@krff.nl

EXTRA PRIJS: DEELNAME AAN HET FILMFESTIVAL
De 5 leukste en/of meest originele Mini Movies winnen een filmworkshop op school van een filmcoach van Hollywood in de Klas. Deze filmcoach neemt, samen met de hele klas, een verbeterde versie van jullie Mini Movie op en deze film doet vervolgens mee aan ons Filmfestival. Er is zelfs een kans dat we de film opnemen in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. In dat geval regelen wij het vervoer.

MEER WETEN?
Welke kinderrechten zijn er allemaal?

GEBRUIK DE GENERATOR
Heb je nog geen idee waarover je Mini Movie kan gaan? Laat de generator een onderwerp voor je kiezen!

Laat in een korte Mini Movie (max 2,5 min.) zien, hoe …
START DE GENERATOR VOOR EEN NIEUWE OPDRACHT