Inschrijven schooljaar 2020-2021

Bedankt voor je interesse in het UNICEF Kinderrechten Filmfestival!

Wil je met jouw klas (groep 6, 7 of 8) meedoen aan het filmfestival? Stuur dan jouw verhaal voor een film naar ons op door middel van een tekening, opstel of korte film (Mini Movie). Je kunt het hele schooljaar jouw idee toesturen! We bekijken jouw inzending en laten dan zo snel mogelijk weten of het ingestuurde idee omgezet gaat worden naar een kinderrechtenfilm. De film wordt op jouw school opgenomen door een filmcoach van het filmfestival en gaat online in première op ons populaire YouTube-kanaal. Meedoen aan het kinderrechten filmfestival is gratis.


Update maart 2020: SCHOOLJAAR 2019-2021 IS VOLGEBOEKT. HET IS NIET MEER MOGELIJK OM DIT SCHOOLJAAR MEE TE DOEN. INSCHRIJVEN VOOR SCHOOLJAAR 2020-2021 IS AL MOGELIJK VIA DE ONDERSTAANDE LINK:

Klik hier om jouw groep in te schrijven voor het schooljaar 2020-2021.

 


Wat houdt het kinderrechten filmfestival precies in?

WERKWIJZE
Het begint bij het bekijken van online lesmateriaal over de kinderrechten. UNICEF heeft hiervoor diverse lessen beschikbaar gesteld:
Overzicht van diverse UNICEF-thema’s met betrekking tot kinderrechten.
Algemene les over kinderrechten.

Hierna gaat de bovenbouwgroep aan de slag met het bedenken van originele ideeën voor een kinderrechtenfilm.

Hiervoor zijn de volgende 3 opties:
1. Het maken van een opstel (te combineren met taallessen). meer informatie
2. Het maken van een tekening over over een kinderrecht naar keuze. meer informatie
3. Het maken van een Mini Movie met de Mini Movie Maker (of op een andere manier). meer informatie

Stuur jullie input of een selectie ervan: de 3 beste verhaalideeën of maximaal 5 Mini Movies of foto’s van tekeningen (onbeperkt) naar info@krff.nl. We sturen altijd een reactie terug. Voor de scholen met de beste ideeën gaat het project verder.

JULLIE IDEE WORDT GEKOZEN… en dan?
Heb je een heel goed idee ingestuurd voor een film, dan gaat een filmcoach aan de slag om van jullie idee een werkbaar script te maken. De filmcoach komt op een afgesproken datum jullie film in 1 ochtend (3 uur) opnemen, waarbij er voor iedereen uit de klas een rol is. Vervolgens gaat de film in première op ons populaire YouTube-kanaal.

In een online les leggen we uit hoe je ervoor kan zorgen dat jullie kinderrechtenfilm zoveel mogelijk bekeken gaat worden, om zo de boodschap in jullie film onder de aandacht te brengen. Alle films worden door een jury bekeken en de films die het beste worden beoordeeld, winnen een finaleticket voor de grote finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam. Tijdens de finale worden de 10 beste kinderrechtenfilms door een vakkundige jury beoordeeld. Deze jury kiest vervolgens de winnende films, in diverse categorieën.

PRIVACY
Met betrekking tot de privacywet is toestemming nodig voor publicatie van de kinderrechtenfilm op ons YouTube-kanaal. Hiervoor hebben we formulieren ontwikkeld die we aan de school overhandigen. Kinderen die geen toestemming van hun ouders hebben gekregen, kunnen een andere taak krijgen bij het realiseren van de film. Voor de ingestuurde Mini Movies is de school zelf verantwoordelijk voor de privacyregeling (zie stap 4).


Klik hier om jouw groep in te schrijven voor het schooljaar 2020-2021.