Schooljaar 2020-2021

Bedankt voor je interesse in het UNICEF Kinderrechten Filmfestival!

Wil je met jouw klas (groep 6, 7 of 8) meedoen aan het filmfestival? Stuur dan jouw idee voor een film naar ons op door middel van een tekening, opstel of korte film (Mini Movie). Je kunt het hele schooljaar jouw idee toesturen! We bekijken jouw inzending en laten dan zo snel mogelijk weten of het ingestuurde idee omgezet gaat worden naar een kinderrechtenfilm. De film wordt op jouw school opgenomen door een filmcoach van het filmfestival en gaat online in première op ons populaire YouTube-kanaal. Meedoen aan het kinderrechten filmfestival is gratis.

Klik hier om interesse te tonen voor het schooljaar 2020-2021.

 


Wat houdt het kinderrechten filmfestival precies in?

WERKWIJZE
Verdiep je in de kinderrechten. Dat kan door deze online les over de kinderrechten te bekijken.Of door deze pagina te bezoeken met allemaal informatie over de kinderrechten. Of door naar de website van UNICEF te gaan.

Hierna gaat de bovenbouwgroep aan de slag met het bedenken van originele ideeën voor een kinderrechtenfilm.

Hiervoor zijn de volgende 3 opties:
1. Schrijf een kort verhaal (te combineren met taallessen). meer informatie
2. Maak een tekening over over een kinderrecht naar keuze. meer informatie
3. Maak een korte film met de Mini Movie Maker (of op een andere manier). meer informatie

Stuur jullie input of een selectie ervan: de 3 beste verhaalideeën of maximaal 5 Mini Movies of foto’s van tekeningen (onbeperkt) naar info@krff.nl. We sturen altijd een reactie terug. Voor de scholen met de beste ideeën gaat het project verder.

JULLIE IDEE WORDT GEKOZEN… en dan?
Heb je een heel goed idee ingestuurd voor een film, dan gaat een filmcoach aan de slag om van jullie idee een werkbaar script te maken. De filmcoach komt op een afgesproken datum jullie film in 1 ochtend (3 uur) opnemen, waarbij er voor iedereen uit de klas een rol is. Vervolgens gaat de film in première op ons populaire YouTube-kanaal.

In een online les leggen we uit hoe je ervoor kan zorgen dat jullie kinderrechtenfilm zoveel mogelijk bekeken gaat worden, om zo de boodschap in jullie film onder de aandacht te brengen. De best bekeken films worden door een jury bekeken en de films die het beste worden beoordeeld, winnen een finaleticket voor de grote finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam. Tijdens de finale worden de 10 beste kinderrechtenfilms door een vakkundige jury beoordeeld. Deze jury kiest vervolgens de winnende films, in diverse categorieën.

PRIVACY
Met betrekking tot de privacywet is toestemming nodig voor publicatie van de kinderrechtenfilm op ons YouTube-kanaal. Hiervoor hebben we formulieren ontwikkeld die we aan de school overhandigen. Kinderen die geen toestemming van hun ouders hebben gekregen, kunnen een andere taak krijgen bij het realiseren van de film. Voor de ingestuurde Mini Movies is de school zelf verantwoordelijk voor de privacyregeling (zie stap 4).


Klik hier om interesse te tonen voor het schooljaar 2020-2021.