FILMFESTIVAL STAPPENPLAN – MET FILMCOACH

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival is hét filmproject voor groepen 6, 7 of 8, waarbij kinderen spelenderwijs leren over kerndoelen als burgerschap, mediawijsheid, sociale vaardigheden en natuurlijk kinderrechten. Elke school in Nederland kan meedoen! Het project neemt zo’n 6 lesuren in beslag, maar laat een blijvende herinnering achter.KRFF Tijdsinvestering

stappen-filmcoach-1In ons Filmlab wordt de groep bij de hand genomen. Zij leren interactief hoe je een film maakt, wat kinderrechten zijn en worden geholpen bij het schrijven van het verhaal, met als thema kinderrechten.

stappen-filmcoach-2Nadat het verhaal door de kinderen is geschreven helpt een filmcoach van het KRFF de groep om de film te maken. De filmcoach helpt het verhaal-idee van de kinderen om te zetten in een werkbaar script (1 uur), komt een dagdeel naar de school om de film op te nemen (2,5 uur) en zorgt voor de nabewerking en montage (2,5 uur).

stappen-filmcoach-3In verschillende steden in Nederland organiseren we feestelijke premières in bioscopen, waarbij de kinderen de filmsterren zijn. De deelnemers bekijken elkaars films, maar er is ook een vakkundige jury aanwezig die beslist welke film de beste is en kans maakt op een finaleticket.

stappen-filmcoach-4De films worden via YouTube op deze website geplaatst. Elke deelnemende groep heeft een eigen pagina, waarop hun film te zien is. Ook krijgen zij flyers en posters om hun kinderrechtenfilm te supporten. De deelnemers worden hierdoor gestimuleerd om hun eigen film te promoten. De groep die dat het beste doet wint een schoolreisje voor de hele groep.

stappen-filmcoach-5De beste films gaan naar de finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Er zijn filmprijzen te winnen in diverse categorieën.