DOE MEE: MAAK EEN TEKENING

Doe mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival door zelf, met een groepje of met de hele klas een tekening te maken, met een kinderrecht als onderwerp. Bekijk onder welke stappen je moet volgen om mee te doen:

STAP 1
Verdiep je in de kinderrechten. Dit kan door: 
de online lessen van UNICEF te bekijken, onze kinderrechtenpagina te bezoeken of door een algemene website over kinderrechten te bekijken.

STAP 2
Denk goed na over welk kinderrecht(en) je een tekening wilt maken en geef ook aan waarom je dit kinderrecht hebt gekozen. Download het ‘Teken Je Recht’ tekenvel (PDF).

STAP 3
Maak foto’s van de (beste) tekeningen en upload deze in het onderstaande inschrijfformulier of mail ze naar info@krff.nl

Alle tekeningen die we vóór 1 maart 2018 hebben ontvangen, kunnen worden uitgekozen worden voor verdere deelname aan ons filmfestival. Als jullie tekening wordt uitgekozen, nemen we uiterlijk 15 maart 2018 contact op en bespreken we de uitgekozen tekening met de klas. We willen dan meer over het idee achter de tekening weten en of de kinderen er nog verdere ideeën bij hebben. Een filmcoach maakt daarna een kort filmscript en een afspraak om in een dagdeel de film op school (samen met de klas) op te nemen. Deze film gaat vervolgens in de bioscoop in première.

MEER INFORMATIE
Bekijk hier alle tekeningen van schooljaar 2016-2017.
Voorbeeld van een winnaar van vorig jaar waarin te zien is hoe de winnende tekening de basis vormt van een film.

Inschrijfformulier schooljaar 2017-2018 TEKENING

 

Verification