DOE MEE: SCHRIJF EEN KORT VERHAAL

Doe mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival door zelf, met een groepje of met de hele klas een kort verhaal te schrijven, met een kinderrecht als onderwerp. Bekijk onder welke stappen je moet volgen om mee te doen:

STAP 1
Verdiep je in de kinderrechten. Dit kan door: de online lessen van UNICEF te bekijken, onze kinderrechtenpagina te bezoeken of door een algemene website over kinderrechten te bekijken.

STAP 2
Denk goed na over welk kinderrecht je een kort verhaal wilt schrijven en geef ook aan waarom je dit kinderrecht hebt gekozen. 

STAP 3
Vul het onderstaande formulier in en mail je verhaal (bijvoorbeeld een Word-document) naar info@krff.nlSchrijf erbij welk kinderrecht jullie hebben gekozen en waarom. En vermeld ook de naam van je school en je leerkracht. Als de hele klas een verhaal of opstel over kinderrechten heeft geschreven, mail ons dan alleen de 3 beste verhalen.

Alle verhalen die we vóór 1 maart 2018 hebben ontvangen, kunnen worden uitgekozen worden voor verdere deelname aan ons filmfestival. Als jullie verhaal wordt uitgekozen, nemen we uiterlijk 15 maart 2018 contact op en bespreken we het uitgekozen verhaal met de klas. We willen dan meer over het idee achter het verhaal weten en of de kinderen er nog verdere ideeën bij hebben. Een filmcoach maakt daarna een kort filmscript en een afspraak om in een dagdeel de film op school (samen met de klas) op te nemen. Deze film gaat vervolgens in de bioscoop in première.

Inschrijfformulier schooljaar 2017-2018 KORT VERHAAL

  • Mail je verhaal (Word-document) naar info@krff.nl. Vermeld de naam van jullie school in deze mail en schrijf erbij welk kinderrecht jullie gekozen hebben en licht toe waarom.
 

Verification