DOE MEE: MAAK EEN KORTE FILM

Doe mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival door zelf, met een groepje of met de hele klas een Mini Movie te maken. Bekijk hieronder welke stappen je moet volgen om mee te doen:

STAP 1
Bekijk de online les (lengte 40 minuten) over kinderrechten en volg de media-educatie les.

STAP 2
Bedenk een verhaal voor je Mini Movie en maak daar een storyboard van.

STAP 3
Download onze (gratis) Mini Movie Maker app voor op de tablet. Je mag je Mini Movie natuurlijk ook met een ander filmprogramma maken, maar let op de tijd.  De maximale lengte van een korte film is 2 minuten en 30 seconden.

STAP 4
Maak de Mini Movie, zet deze online en plak de link in het onderstaande inschrijfformulier en stuur het formulier vóór 1 maart 2018 naar ons toe.

Alle korte films (Mini Movies) die we vóór 1 maart 2018 hebben ontvangen, kunnen worden uitgekozen worden voor verdere deelname aan ons filmfestival. Als jullie Mini Movie wordt uitgekozen, nemen we uiterlijk 15 maart 2018 contact op en bespreken we jullie Mini Movie met de klas. We willen dan meer over het idee achter de Mini Movie weten en of de kinderen er nog verdere ideeën bij hebben. Een filmcoach maakt daarna een kort filmscript en een afspraak om in een dagdeel de film op school (samen met de klas) op te nemen. Deze film gaat vervolgens in de bioscoop in première.

MEER INFORMATIE
De Mini Movie Maker is een superleuke en handige app om zelf een korte film (van maximaal 2 minuten) te maken. De app is gratis te downloaden in de App Store en op Google Play.

AppStorePreview-01   AppStorePreview-02   AppStorePreview-03
Digilessen, storyboards en aanvullende informatie
Bekijk hier een voorbeeld van een Mini Movie en de remake van deze Mini Movie.

Inschrijfformulier schooljaar 2017-2018 MINI MOVIE

 

Verification

 


Cinekid_Applab_approved
De Mini Movie Maker is erkend door CINEKID AppLab, vanwege de toegevoegde waarde voor de ontwikkeling van kinderen. Lees meer over CINEKID AppLab: www.cinekid.nl/applab