LANDELIJKE FINALE 2017-2018


AMSTERDAM
– Op vrijdag 29 juni 2018 is Pathé Tuschinski het toneel van de landelijke finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival 2017-2018. In de voorrondes wonnen de onderstaande films allemaal een finaleticket tijdens één van de premières. Zij strijden in Amsterdam om de UNICEF Film Awards in de categorieën ‘Beste Kinderrechtenfilm’, ‘Beste Acteerprestatie’, ‘Beste Kinderrechtenverhaal’. Deze drie prijzen worden door de jury bepaald. De jury voor de finale bestaat uit Kaj van der Voort (musicalacteur en zanger), Harry Klooster (casting director), Daniëlle Koens (Google, Head of Partnerships) en Suzanne Laszlo (directeur UNICEF Nederland). De aanwezige kinderen in de zaal mogen zelf ook een winnaar kiezen. Via stembiljetten bepalen zij de winnaar van de Publieksprijs. De finale wordt gepresenteerd door Bart Boonstra (Nickelodeon). Speciale gast tijdens de ochtend is koningin van de jeugd Chris Reidstra.

WINNAAR CARIBBEAN EDITION
De film ‘Ezjel’ van Kolegio Strea Briante (Bonaire) is de winnaar van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival Caribbean Edition, dat dit schooljaar voor het eerst werd gehouden. De beste kinderrechtenfilms van scholen uit Aruba, Bonaire, Curacao, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius streden op 14 april mee om de awards, tijdens de finale in Curacao. Meer informatie over deze editie.

PROMOTIEWEDSTRIJD
De laatste drie finaletickets konden worden bemachtigd via de promotiewedstrijd. Bekijk hier de eindstand.


DE FINALISTEN
Goed Advies – Het Kopland i.s.m. de Borgmanschool (Groningen)
De Tijdmachine – Basisschool de Stapsteen (Herten/Roermond)
Tranen – De Arcade (Leiden)
Hogeschool Inholland – Lisa van de Sman (Den Haag)
Ezjel – Kolegio Strea Briante (Bonaire)
Ontvoerd en Gevlucht – Building Arts (Ridderkerk)
Meer Slaven is Meer Geld – De Paperclip (Heerhugowaard)
De Kinderrechtencommissie – Partou Van Eesterenlaan (Amsterdam)
Haat is Sterker dan Liefde – Nieuwe Park Rozenburgschool (Rotterdam)
De Verloren Broer – Vrije School Christophorus (Roermond)
Bennie Anders – Partou Horsterweg (Zeewolde)Het Tangram won vorig schooljaar met ‘Alles Anders’ de award voor de Beste Film. Foto: Suzanne Heikoop