Inschrijven schooljaar 2018-2019

Schooljaar 2018-2019 volgeboekt!

Bedankt voor je interesse in het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Voor schooljaar 2018-2019 is deelname aan het filmfestival onder begeleiding van onze filmcoaches volgeboekt. Het is nog mogelijk om een idee in te sturen door middel van een tekening, opstel of Mini Movie. In november/december 2018 bekijken we welke van de ingestuurde ideeën we onder begeleiding van een filmcoach gaan omzetten naar een kinderrechtenfilm die meedraait met ons filmfestival.

Wat houdt het kinderrechten filmfestival precies in?

WERKWIJZE
Het begint bij het bekijken van online lesmateriaal over de kinderrechten (en eventueel over het maken van een Mini Movie). Hierna gaat de bovenbouwgroep aan de slag met het bedenken van originele ideeën voor een kinderrechtenfilm.

Hiervoor zijn de volgende 3 opties:
1. Het maken van een opstel (te combineren met taallessen). meer informatie
2. Het maken van een tekening over over een kinderrecht naar keuze. meer informatie
3. Het maken van een Mini Movie met de Mini Movie Maker (of op een andere manier). meer informatie


Vervolgens zet onze filmcoach de input van de klas om tot een werkbaar script, waarna een datum wordt afgesproken in de periode september-oktober 2018 om een dagdeel langs te komen om de film op school met de klas op te nemen.

De film wordt professioneel gemonteerd en gaat op ons populaire YouTube-kanaal in première. Een online les toont de kinderen hoe zij twee weken lang hun kinderrechtenfilm en hun boodschap onder de aandacht kunnen brengen. De films met de meeste kijkminuten, na twee weken, winnen een finaleticket voor de hele klas naar Amsterdam. In Pathé Tuschinski worden de beste 10 kinderrechtenfilms door een vakkundige jury beoordeeld. Deze jury kiest vervolgens de winnende films, in diverse categorieën.

DEELNAME IS GRATIS
De gehele begeleiding van de filmcoach en de eventuele prijs om naar de finale in Pathé Tuschinski te gaan wordt door verschillende organisaties ondersteund. Dankzij deze organisaties is deelname voor de scholen kosteloos. We stellen het op prijs als de deelnemende groepen hun enthousiasme tonen en zich inzetten om de film zo leuk mogelijk te maken. Dit kan onder meer door op school en thuis op zoek te gaan naar geschikte attributen en kleding voor de film.

TIJDSINVESTERING
Qua tijdsinvestering kost het project ook niet heel veel. Gemiddeld besteden groepen 6,5 uur aan het filmfestival (exclusief een eventuele finale) waarbij de kinderen leren over kinderrechten, taal, media (filmen) en de levensechte les over hoe je iets belangrijks op internet onder de aandacht kan brengen.

PRIVACY
Met betrekking tot de privacywet wordt toestemming voor publicatie gevraagd aan de ouders van de deelnemende kinderen. Mochten er kinderen zijn die geen toestemming krijgen, dan kunnen deze kinderen andere taken uitvoeren binnen het filmproject.